2010. április 30., péntek

Zöld hinta





















Kicsit kötött szín, de szép szabályos lett, ezért nekem tetszik. Na meg feldobja az a kis kő.

2010. április 29., csütörtök

Víztükör























Ez az egyik kedvenc fülbevalóm. A felső kis kék golyó is gyurma, viszont középső átlátszó nem.

2010. április 28., szerda

Sárga fantázia medál




















A sárga és a barna szerintem nagyon jól mutat együtt. Kipróbáltam most először azt is, hogy hogyan viselkedik a strassz a sütőben. Az eredmény: stabilan sérülés mentesen a helyén maradt. Egy másik próbálkozás a "lyukasztás" kiiktatása volt, amit a kerettel próbáltam kivitelezni. Kár azért az illeszkedésbeli hibáért az alján.

Ismerkedés a süthető gyurmával

Egyszer egy ismerősöm egy igazán mutatós, kreatív ékszert viselt, amiért megdicsértem. "Süthető gyurma." - mondta. Több információval ellátni nem tudott, mivel ajándékba kapta, de később kutakodtam az interneten, és rátaláltam cseresznyéslányra , aki már rég óta készít süthető gyurma ékszereket. Még több kedvet kaptam, hogy magam is készítsek egyedi dolgokat, de hogy milyen gyurmából és hogyan, még mindig nem volt világos. Ekkor olvastam egy nagyon hasznos blogot: Mindent a gyurmáról címmel. Itt az alapokat nagyon jól el lehet sajátítani. Ezt tettem én is, s azóta önállóan próbálom fejleszteni magam. Remélem ez a két link segít másoknak is akik kedvet kapnak a gyurmaékszer készítéshez!

2010. április 26., hétfő

Mars







































Ezt a fülbevalót a középen látható piros fa hengerrel kombináltam.

2010. április 24., szombat

Barna raffiás


















Sárga virág

Hibás jelzőlámpa

Üveggolyó hatás

Lila linzer

Retro - óceán















Piros hullám



















Csoki-vanília















Sziasztok!

Kreatív beállítottságom, s az ékszerek iránti vonzódásom már régóta ösztönzött arra, hogy magam készítsek egyedi -mégis hordható- darabokat, de nem tudtam hogyan, s miből. Aztán megismerkedtem a süthető gyurmával, s azóta beindult az "ékszergyár". Elsősorban fülbevalókat készítek, de igyekszem mással is próbálkozni. Úgy gondoltam ebben a blogban megörökítem a munkáimat, hátha valakit érdekelnek. Ha bármi megtetszik, nyugodtan írjatok, s rendeljetek!